I snart två år har vi producerat folköl och starköl och försäljningen går över förväntan. Vi har expanderat och nyligen flyttat in i Milkos gamla lokaler, investerat i ett nytt bryggverk och en egen maltkross. Fyra nya 1000-liters tankar ska komplettera dagens tre 200-literstankar. Allt detta möjliggör för fler ölsorter, öka antalet försäljningsställen och i förlängningen anställa fler folk till bryggeriet.

– Efterfrågan på hantverksöl ökar och bryggeriet har utvecklats mycket snabbt, vilket är jätteroligt. Nu väntar nya jättetankar på att tas i bruk i våra nya lokaler, det innebär att bryggeriet får kapacitet för tusen liter öl i veckan mot dagens produktion på 200 liter öl i veckan, säger Mikael Jakobsen som startade MJ:s Bryggeri våren 2015.

DSC_0003_webb

Att vi är ett lokalt mikrobryggeri i Karlstad speglar även av sig i våra nya etiketter som alla har olika Karlstadsmotiv.

Öka antalet försäljningsställen
I och med expansionen kommer vi öka antalet försäljningsställen. Vi kommer finnas på fler restauranger, på Systembolaget i hela Värmland, i fler matbutiker och kanske skaffa oss grossister. Själv hoppas Mikael på att få mer tid till att delta i mässor, ha ölprovningar och kanske ordna kursverksamhet. Kort sagt är det mycket på gång för MJ:s bryggeri under 2017. Välkommen att följa med på vår resa!

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.

Verifiera din ålder